Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@23:55:47 GMT

فصل تابستان بیشتر مبتلا به سرطان می‌شوید

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۶۹۰۴۳

فصل تابستان بیشتر مبتلا به سرطان می‌شوید

 

 


محققان در خصوص نحوه متابولیسم بدن گلوکز متمرکز شده اند و به این احتمال اشاره می‌کنند که دمای سرد می‌تواند به گرسنگی سلول‌های تومور از منبع سوخت حیاتی که برای رشد به آن نیاز دارند کمک کند.

این تحقیق توسط دانشمندان مؤسسه کارولینسکا سوئد انجام شده است و بر آنچه به عنوان چربی قهوه‌ای شناخته می‌شود تمرکز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدا از چربی سفید ماندگار که انرژی اضافی را به عنوان لیپید ذخیره می‌کند، چربی قهوه‌ای به راحتی انرژی را می‌سوزاند تا بدن را در دما‌های سردتر گرم نگه دارد.

ایده مطالعه جدید این بود، روشی را که فعال شدن چربی قهوه‌ای ممکن است بر رشد تومور که به شدت به گلوکز متکی است و تأثیر می‌گذارد، بررسی کند.آزمایش‌ها با مدل‌های موش سرطان‌های مختلف آغاز شد که جوندگان در معرض دما‌های سرد و گرم قرار گرفتند.

موش‌هایی که در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد (۳۹.۲ درجه فارنهایت) نگهداری می‌شدند، رشد تومور بسیار کندتری داشتند و تقریباً دو برابر موش‌هایی که در اتاق‌هایی با دمای ۳۰ درجه سانتی‌گراد (۸۶ درجه فارنهایت) زندگی می‌کردند، عمر کردند.

تجزیه و تحلیل بافت‌ها، واکنش‌های سلولی و متابولیسم گلوکز نشان داد که دما‌های سردتر باعث جذب قابل توجه گلوکز در بافت چربی قهوه‌ای می‌شود.در همین حال، سیگنال‌های گلوکز را به سختی می‌توان در سلول‌های تومور تشخیص داد.

آزمایش‌های بعدی که در آن دانشمندان چربی قهوه‌ای را حذف کردند یا عملکرد آن را مختل کردند، اساساً اثرات مبارزه با سرطان قرار گرفتن در معرض دمای سرد را از بین بردند و تومور‌ها را قادر ساختند تا با سرعت طبیعی رشد کنند.

تغذیه موش‌ها با نوشیدنی‌های شیرین تأثیر مشابهی داشت. پروفسور یی‌های کائو نویسنده این مطالعه، می‌گوید: جالب است که نوشیدنی‌های حاوی قند زیاد، اثر دمای سرد را بر سلول‌های سرطانی خنثی می‌کنند.

این ایده نشان می‌دهد که محدود کردن عرضه گلوکز احتمالاً یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای سرکوب تومور است.این تیم شواهدی پیدا کردند که نشان می‌دهد اثرات مشابهی در انسان‌ها نیز وجود دارد.

آزمایش‌های بعدی که شامل گروه کوچکی از افراد سالم و یک بیمار سرطانی بود، نتایج مشابهی را به همراه داشت، با جذب کمتر گلوکز در سلول‌های تومور در دمای پایین‌تر، حدود ۲۲ درجه سانتی‌گراد (۷۱.۶ درجه فارنهایت).

کائو گفت: ما دریافتیم که بافت چربی قهوه‌ای فعال شده در سرما با تومور‌ها برای دریافت گلوکز رقابت می‌کند و می‌تواند به مهار رشد تومور در موش‌ها کمک کند.

یافته‌های ما نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض سرما می‌تواند یک رویکرد جدید امیدوارکننده برای درمان سرطان باشد، اگرچه این امر باید در مطالعات بالینی بیشتر تایید شود. این تحقیق در مجله Nature منتشر شده است.

 

منبع: سایت نیواطلس

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: چربی قهوه ای تومور سرما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۹۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سرطان پستان پس از سرطان کبد، شایع ترین نوع سرطان در جهان است. گزارش شده است که از هر هشت زن، یک نفر در بخشی از زندگی خود به سرطان پستان مبتلا می گردد. این نوع سرطان همچنین بعد از سرطان پوست، شایع ترین سرطانی است که در زنان تشخیص داده می شود. گرچه علت سرطان پستان نامشخص است، ولی فاکتورهای مختلفی از جمله مشخصه های فردی و اجتماعی مانند سن، وزن، سن یائسگی، شیوه زندگی و نوع تغدیه، استعداد ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهند. با توجه به عدم وجود راه پیشگیری قطعی، تشخیص زودرس و درمان در مراحل اولیه بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: تغذیه چگونه خطر ابتلا به سرطان را تقویت می‌کند؟

به گفته صاحب نظران، تشخیص زودرس سرطان پستان در مراحل اولیه بیماری با ماموگرافی، انتخاب روش های درمانی مختلف، موفقیت درمان و طول عمر بیماران را زیاد می کند. همان گونه که اشاره شد، عوامل متعددی در بروز سرطان پستان نقش دارند که عمدتا شامل سن، جنس، شرح حال خانوادگی، استعداد ژنتیکی و یائسگی دیررس هستند. همچنین سبک زندگی، سایر بیماری ها، سابقه ژنتیکی، الگوی غذایی و استرس نیز در این خصوص تأثیرگذار هستند. برخلاف پژوهش های زیادی که به بررسی ارتباط غذاها، درشت مغذی ها و ریزمغذی ها با خطر سرطان پستان پرداخته اند، به جز ارتباط قطعی مستقیم الکل، سایر ارتباط ها هنوز به درستی مشخص نشده و بحث برانگیز باقی مانده اند.

در همین زمینه، محققانی از دانشگاه علوم پزشکی جهرم و دانشگاه علوم پزشکی شیراز تحقیقی را انجام داده اند که در آن ارتباط میان پیش‌آگهی سرطان پستان با الگوهای غذایی مختلف در زنان مبتلا به این بیماری مورد بررسی قرار گرفته است.

در این مطالعه، ۱۰۷ زن مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مرکز خاتم‌الانبیاء شهرستان جهرم مشارکت داشته اند و اطلاعات مورد نیاز پژوهشگران را از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه ارائه داده اند. این اطلاعات سپس با کمک نرم افزارهای آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

در مطالعه فوق که نتایج آن را ماهنامه «زنان، مامایی و نازایی ایران» وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد منتشر کرده است، ارتباط معنی‌دار و قابل توجهی بین شدت سرطان پستان و الگوهای غذایی یافته شد. بر این اساس، همبستگی مثبت با مصرف چای و نوشابه، همبستگی منفی با مصرف فست‌فود و تفاوت در مصرف شکلات و قهوه در افراد مبتلا به سرطان از نظر عود و متاستاز وجود داشت.

به گفته نوید کلانی، محقق گروه بیهوشی مرکز تحقیقات مؤلفه‌های اجتماعی نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی جهرم و همکارانش، «فست فود نسبت به سایر متغیرهای بررسی شده، اثرگذاری و پیش آگهی بدتری در عود و مرگ و میر بیماران مبتلا به سرطان پستان دارد».

آن ها می افزایند: «نتایج ما نشان داد که همبستگی معنی دار و معکوسی بین مدت زمان دریافت شیمی درمانی و میزان مصرف فست فود وجود دارد. مطالعات نشان می دهند که درمان بدخیمی ها ممکن است از طریق ایجاد بیزاری از غذا بر ترجیحات غذایی تأثیر بگذارد».

آن ها در انتها اشاره کرده اند که مطالعات بیشتری برای مقایسه الگوی غذایی این افراد با افراد سالم برای علت‌یابی بین اختلالات تغذیه‌ای سرطان پستان موردنیاز است.

انتهایی پیام/

کد خبر: 1228439 برچسب‌ها سرطان

دیگر خبرها

  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • برچسب نانویی هیوندای، خودرو را در تابستان ۱۰ درجه خنک‌تر می‌کند!
  • برچسب شیشه هیوندای در تابستان به دادتان می‌رسد!
  • وضع آب و هوا در هفته آینده؛ بارش در غرب کشور / افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد